Növényi pástétomok

pástétom

Házias ízesítésekkel (magyaros, kapros, fokhagymás) vagy a különlegességeket (szarvasgombás, shiitake gombás, mediterrán fűszeres) kedvelőknek szóló növényi alapú, teljes értékű fehérjéket, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó, egészséges, kiváló minőségű, állati eredetű összetevő nélküli élelmiszer.

Javasolt: az egészségesebben táplálkozni kívánók részére a mindennapi étrend változatosabbá tételére, a vegetáriánus étrend kiegészítésére. Szendvicskrémként és hidegtálak készítésére közvetlenül felhasználható.

A túlnyomóan, vagy kizárólag növényi táplálékot fogyasztóknál ritkábban fordulnak elő szív- és érrendszeri betegségek, vérnyomás növekedés stb. Indokolt a növényi élelmiszerek fogyasztásának növelése, amennyiben ezeket az élelmiszereket a növényekből hiányzó létfontosságú aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal kiegészítik.

Ilyen „komplett” élelmiszer a növényi pástétom, melyben az élesztő természetes B vitamin és létfontosságú aminosav tartalma, a szója, a kukoricadara és búzacsíra értékes anyagai egymást jól kiegészítik. Így, egyesítik a növényi táplálékok fogyasztásával járó előnyöket. A mikroelemmel (cink) dúsított élesztő felhasználásával az ásványi anyag szükséglet is kielégíthetővé válik.