Növényi pástétomok

Növényi pástétomokHázias ízesítésekkel (magyaros, kapros, fokhagymás, mediterrán) vagy a különlegességeket (szarvasgombás, shiitake gombás) kedvelőknek szóló növényi alapú, teljes értékű fehérjékben, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, egészséges, kiváló minőségű, állati eredetű összetevőt nem tartalmazó élelmiszer.

Javasolt: az egészségesebben táplálkozni kívánók részére a mindennapi étrend változatosabbá tételére, a vegetáriánus étrend kiegészítésére. Szendvicskrémként és hidegtálak készítésére közvetlenül felhasználható.

A túlnyomóan, vagy kizárólag növényi táplálékot fogyasztóknál ritkábban fordulnak elő szív- és érrendszeri betegségek, vérnyomás növekedés stb. Indokolt a növényi élelmiszerek fogyasztásának növelése, amennyiben ezeket az élelmiszereket a növényekből hiányzó létfontosságú aminosavakkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal kiegészítik.

Ilyen „komplett” élelmiszer a növényi pástétom, melyben az élesztő magas B vitamin és létfontosságú aminosav tartalma, a fehér bab, a szója, a kukoricadara és búzacsíra értékes anyagai egymást jól kiegészítik. Így, egyesítik a növényi táplálékok fogyasztásával járó előnyöket. A mikroelemekkel (cink, vas) dúsított élesztő felhasználásával az ásványi anyag szükségletek is kielégíthetővé válnak.


Összetevők:
inaktív sütőélesztő vagy előfőzött bab, napraforgóolaj, szójaliszt, szójakivonat, kukoricadara, sűrített paradicsom, fokhagyma, kapor, búzacsíra, mustár, fűszerek, só, sűrítő anyag (gyöngyzuzmó) és szárított zöldségek felhasználásával.

Energiatartalom: 1003 kJ/100 g; 239 kcal/100 g

Eltarthatóság: felbontatlan dobozban tárolva 4 év